Curvy mode

Maas en Waal

 

Wat is een schaamlipcorrectie?

Elk lichaam is anders en dat geldt ook voor de geslachtsdelen. Soms kan het zijn dat je je niet prettig voelt over bepaalde aspecten hiervan. Eén van de meest voorkomende redenen waarom vrouwen een schaamlipcorrectie doen, is omdat ze zich onzeker voelen over de grootte of vorm van hun schaamlippen. In deze blogpost leg ik uit wat een schaamlipcorrectie precies is, wat de voordelen en risico’s zijn en wat je kunt verwachten van de ingreep.

Wat is het?

Een schaamlipcorrectie is een cosmetische ingreep waarbij de schaamlippen van een vrouw worden verkleind of gevormd. Als je last hebt van irritatie of pijn tijdens het sporten, fietsen of vrijen, kan een schaamlipcorrectie uitkomst bieden. Ook kan het uit esthetisch oogpunt fijn zijn om hiervoor te kiezen. De ingreep wordt meestal onder volledige narcose uitgevoerd en duurt ongeveer een uur.

Risico

Een schaamlipcorrectie is een relatief veilige ingreep, maar er zijn wel risico’s aan verbonden. Zo kan er bijvoorbeeld tijdens het herstelproces een infectie ontstaan. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te zorgen na de operatie. Dit houdt in dat je de eerste weken niet mag sporten, geen seks mag hebben en niet te veel mag tillen. Ook is het belangrijk om de wond regelmatig te spoelen met water en zeep.

Herstel

Het herstelproces van een schaamlipcorrectie kan soms wel twee tot vier weken duren. De eerste dagen na de operatie zul je last hebben van zwelling en blauwe plekken. Na een paar dagen zal dit langzaam afnemen. Het is belangrijk om de wondjes goed schoon te houden om infecties te voorkomen. Na ongeveer een week kunnen de hechtingen worden verwijderd. Hierna kan het nog een paar weken duren voordat je weer volledig hersteld bent. Een schaamlipcorrectie is een persoonlijke keuze. Als je onzeker bent over de grootte of vorm van je schaamlippen en dit belemmert in je dagelijks leven, kan een schaamlipcorrectie uitkomst bieden. Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over je keuze en de ingreep te laten uitvoeren door een ervaren plastisch chirurg. Bespreek vooraf de mogelijke risico’s en verwachtingen van de ingreep. Een schaamlipcorrectie kan een uitkomst zijn als je last hebt van irritatie, pijn of onzekerheid over de grootte of vorm van je schaamlippen. Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over je keuze en de ingreep te laten uitvoeren door een ervaren plastisch chirurg. De ingreep is relatief veilig, maar er zijn wel risico’s aan verbonden. Het herstelproces kan soms wel twee tot vier weken duren, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je ervoor kiest om een schaamlipcorrectie te laten uitvoeren. Meer informatie kunt u vinden bij Faceland Clinic.